Термопанели – сандвич панели – Пресмар Строй ЕООД

термопанели

Предлагаме ви доставка и монтаж на термопанели на най добри цени, произведение в България, Румъния и Гърция

Термопанелите са модерно решение за покриване на покриви и фасади на големи площи.

Сандвич панелите се състоят от два листа поцинкована ламарина и между тях се влага полиуретанова пяна, каменна вата или стиропор.

Предимства на термопанелите пред стандартните начини използвани за строителство:

Термопанела е с високо ниво на топлоизолация. При използване на сандвич панели за покрив или стени не се налага допълнително монтаж на топлоизолация.

Термопанелите са изключително подходящи за хладилни складове, складове за съхранение на плодове, зеленчуци, храни

Термопанела е здрав и устойчив на дъжд, вятър, слънце, сняг – използвайки термопанел не е необходимо да се изграждат допълнително стени от бетон или тухли

Термопанела е добър звуко изолатор – сандвич панелите са добро решение са производствени помещение в които има много източници на шум. Термопанел с дебелина 10 см е много добър звукоизолатор

Леко тегло – термопанелите са много леки. Те са няколко пъти по леки спрямо подобна конструкция изградена от стоманобетон. Това води до значително намаляване на инвестиционните разходи.

Използването на покривни термопанели води до значително намаляване на теглото на подпокривната конструкция – по малко бетон, по малко метал, по малко дърво, по ниска цена.

Термопанелите са трудно горими – има сандвич панели с пяна и сандвич панели с каменна вата. Термопанелите с каменна вата са изключително подходящи за преградни стени в помещения с висока опасност от възникване на пожар – бензиностанции, производствени помещения и др.

Време – времето за доставка монтаж е един факторите които определят продължителността на строителния процес и цената на самия строителен обект. Използването на фасадни термопанели и покривни термопанели съкращава сроковете за доставка и монтаж няколко пъти.
По този начин може да изградите производствено помещение със стоманена конструкция и термопанел с площ например 1000 м2 за по малко от 2 месеца.

термопанели
сандвич панели
панели с пяна